Portretten

Portretten

Een portret, familie/groepsportret maken is voor mij veel meer dan ‘een leuk plekje zoeken en op de ontspanknop drukken’. Het liefst maak ik portretten niet in een studio maar buiten op een plek in de natuur, in een stad of een locatie die uw voorkeur heeft. Ik maak gebruik van natuurlijk licht. Soms met behulp van wat ondersteunend toegevoegd licht. Op een locatie die iets toevoegt aan het portret omdat de plek iets zegt over u. Een mooi (familie)portret is voor de mensen om u heen een mooie manier om u te kennen zoals u bent en hoe zij u zien.

Zelf kiezen
Ik maak een hele serie foto’s. U mag dan zelf kiezen. Ik adviseer u daar graag bij.

Zorgvuldige nabewerking
De door u gekozen foto wordt zorgvuldig door mij persoonlijk nabewerkt. Storende elementen worden verzacht of eventueel verwijderd. Zo ontstaat een beeld waar u en de uwen met plezier naar kijken.

Het verzorgen/maken van de print
De uiteindelijke print/afdruk wordt door mijzelf gemaakt. U krijgt dus in eerste instantie geen fotobestand in handen. Ik leg u graag even uit waarom dat is.

In het verleden liet ik het printen over aan de opdrachtgever. Het merendeel zag ik later terug en ik was vaak geschokt over de slechte kwaliteit van de geprinte foto of dat nu op papier, canvas, plexiglas of ander materiaal was. Dat is een slechte reclame voor mij als fotograaf. Als u mij de opdracht geeft voor een portret of groepsfoto dan hoort het eindresultaat een mooie foto op groot formaat te zijn. Vandaar dat ik het printen tot en met het formaat A2 (42 x 59,4 cm) in eigen beheer heb genomen. Ik print op de hoogste kwaliteit Baryta FineArt papier (310 gr/m2) uit Huize Hahnemühle. Een papier met zeer hoge kleurdichtheid, haarscherpe weergave en de mooiste grijstinten. Ook de inkt die ik gebruik is van de hoogste kwaliteit pigmentinkt die meer dan 50 jaar kleurecht blijft.

Voor afmetingen die A2 te boven gaan of printen op een ander oppervlak zoals canvas, forex, Alu-Dibond, Acrylglas, Fotocanvas etc., werk ik samen met een partij waarvan ik weet dat hun produkten in HighEnd kwaliteit worden geleverd.

Inlijsten.
Het kopen van een lijst en het inlijsten van de foto mag u wat mij betreft natuurlijk zelf doen/laten doen. Ik kan dat natuurlijk ook voor u verzorgen tegen meerprijs en in overleg.

Prijsindicatie portretten.
Voor een portret, familie-/groeps-portretshoot reken ik 2 uur x €65,00 = €130,00 inclusief BTW binnen een straal van 20km.

Een kwaliteitsprint zoals boven omschreven:

  • Formaat A2   (42 x 59,4cm) €27,50 incl. BTW
  • Formaat A3+ (32,9 x 48,3cm) €20,00 incl BTW

Vaak komt het voor dat aansluitend aan een shoot voor een familiefoto de afzonderlijke gezinnen ook nog op de foto willen voor een gezinsfoto. Dat kan natuurlijk maar besef u wel dat ik daar de benodigde extra tijd en prijs per print voor doorbereken!

error: Content is protected !!